Ági talp és nyirokmasszázs

Egészség - Harmónia - Felfrissülés

Nyirokmasszázs

A nyirokdrenázs (nyirokmasszázs) olyan speciális masszázsfajta, amely javítja a nyirokelfolyást; rendszeres alkalmazása megszünteti a szöveti nyirokpangást, aktiválja az immunrendszert, serkenti a salakanyagok elszállítását, így hozzájárul a sejtek és a szövetek regenerálódásához, csökkenti a gyulladáskészséget, elősegíti meglevő gyulladások, sebek gyógyulását. Az erős immunrendszer bázisát a jó nyirokáramlás és a nyirokcsomók helyes működése képezi. A nyirokcsomó a szervezet első védelmi vonala, védőbástyája, így fontos hogy megfelelően tudja feladatát ellátni.

A manuális nyirokdrenázs megalkotója Dr. Emil Vodder. 
A drenázs szó jelentése: folyadékelvezetés, víztelenítés.
A nyirokmasszázs ma már tudományosan bebizonyított és elismert eljárás. 

A nyirokdrenázs hatásai

  • Mérséklődik a feszülés, a nyomás miatti fájdalom
  • Hat az idegrendszerre: a vegetatív idegrendszerben aktivizálja a paraszimpatikus részt, a páciens, álmos, nyugodt lesz. A jól kivitelezett drenázzsal a védekező, gátló sejteket aktivizáljuk, ingereljük, melyek feladata a fájdalom csökkentése.
  • Hat az immunrendszerre: a nyirokdrenázs hatására afolyadékegyensúly normalizálódik ezáltal a védekezés is hatékonyabbá válik. A nyirok izgatása, ingerlése miatt a nagy molekulájú anyagokat eltávolítjuk a kötőszövetből. Ilyen anyagok (mint pl. fehérjék, vírusok, baktériumok, toxinok) a méretük miatt csak a nyirokrendszer által szállíthatók el.

A nyirokmasszázs kivitelezése

teljesen eltér a hagyományos masszázs során használt fogásrendszertől. A test bármely részén kialakult ödéma (duzzadt ízületek, végtagok) kezelésére alkalmazható. Gyengéd csavaró, pumpáló, gördülő fogások a nyirokelvezetést segítik elő. Minden fogás nyomó és lazító fázisból áll. 
Rendszeresen alkalmazva érhető el siker, egy kezelés nem elég.

Nyirokmasszázs javallatai

- Fogamzásgátlót szedő nőknek
- Klimaxban levő nőknek
- Premenstruációs-szindróma enyhítésére, feszültség csökkentésére
- Általános közérzet javítás
- Feszültséget oldás
- Fájdalomcsökkentés
- Koncentráció képesség növelés
- Alvászavar esetén
- Agyvérzés után
- Enyhe asztma esetén
- Fülcsengés esetén
- Enyhe nagyothallás esetén
- Megfázás esetén
- Szénanátha enyhítésére
- Fejfájás, migrén esetén
- Duzzanatok esetén
- Kötőszöveti problémák esetén
- Fehérjepangás esetén
- Fogfájás esetén
- Ekcéma esetén
- Csontritkulás esetén
- Torokfájás esetén
- Arcüreg- és homlokgyulladás esetén
- Hörghurut, felső légúti gyulladás esetén
- Bénulások esetén
- Sclerosis kezdeti karbantartására
- Vastagbélgyulladás esetén
- Zsírcsomók feloldására
- Lábszárfekély esetén
- Puffadás esetén
- Emlőfeszülés esetén
- Menstruációs problémák esetén
- Ütődések, törések esetén
- Műtéti hegek esetén
- Ízületi kopások esetén

- Ha súlyos szívelégtelenségből adódó ödémát állapít meg az orvos
- Ha trombózis gyanúja áll fenn 
- Pajzsmirigy túlműködésekor
- Ha az adott terület gyulladt, fájdalmas, duzzadt, vörös 
- Rákos betegség esetén
- Súlyos asztma esetén
- TBC esetén
- Súlyos bakteriális vagy vírusos fertőzés esetén 
- Legyengült lázas állapot esetén

Alakformáló nyirok- és cellulitmasszázs

A cellulitmasszázs egy speciális masszázstechnika, melynek egyes elemei erőteljesebbek, mint a svédasszázs, mivel a céljuk a zsírsejtek feltörése, összetörése, hogy a bennük tárolt méreganyagok a véráramba kerülve végre elhagyhassák a szervezetünket.

A cellulitmasszázs előkészítő fázisában az enyhébb, simító mozdulatok a jellemzőek.
A kezelés előrehaladtával a fogások erősödnek. Az eredmény fokozása érdekében használunk köpölyöket és cellulit kefét is.

A cellulitmasszázs jellegéből adódóan elsősorban a test bizonyos részeire lokalizálódik:
⦁ comb
⦁ has
⦁ fenék
⦁ karok

A narancsbőr kialakulásának hátterében egyrészt a nem megfelelő módon működő nyirokrendszer is állhat. De az okok sokrétűek, és sajnos össze is adódnak:
⦁ öröklött tényezők
⦁ mozgáshiány
⦁ helytelen táplálkozás
⦁ nem megfelelő minőségű és mennyiségű folyadék fogyasztása
⦁ stressz
⦁ fogamzásgátló tabletták

A helytelen táplálkozási szokások, a mozgásszegény életmód, az alacsony vízfogyasztás nagyon hamar plusz kilókban jelentkezhet.
Az előzőekben felsorolt tényezők miatt a méreganyagok mind a sejtekben és a sejtközötti térben halmozódnak fel, és ha a nyirokrendszer nem működik megfelelően, a salakanyagok felszaporodnak, és ez nagy mértékben rontja a sejtek anyagcseréjét, ami kihatással van az általános egészségi állapotra.


Hogyan zajlik egy alakformáló masszázskezelés?

Ahhoz, hogy a össze tudjam állítani a masszázs menetét, szükséges felmérnem a kötőszövet állapotát, adottságait. Ahhoz, hogy hosszantartó eredményeket érjünk el, tudnom kell a kliensem táplálkozási szokásairól, életmódjáról, a folyadékbevitel mértékéről, betegségekről stb.

Ezt követően előkerül a centiméter, hogy a kiindulási állapot dokumentálva legyen a test körméreteiről.
Mivel a cellulit vagy alakformáló masszázs a zsírpárnák és a cellulit eltüntetésében, a bőr és a kötőszövet feszesítésében segít, ezért az eredmények centiméterekben mérhetőek.

Miben rejlik az alakformáló masszázs hatékonysága?

A masszázs során a zsírszövetek fellazulnak, ami megkönnyíti a szervezetünk számára a lebontásukat. A masszázs hatására a hajszálerek aktivizálódnak, vérbőség keletkezik, emelkedik a szövetek hőmérséklete, és ezek a folyamatok mind azt szolgálják, hogy a sejtek anyagcseréje felgyorsuljon, a méreganyagok felszabaduljanak és kiürüljenek a véráramba.

Ezt a hatást lehet még fokozni azokkal a masszázskrémekkel, olajokkal amelyekben a megfelelő hatóanyagok, gyógynövények szintén intenzívebbé képesek tenni a folyamatot. 
A bőr struktúrája visszanyeri fiatalságát, rugalmas és ragyogó lesz.

Az erősebb kötőszövettel rendelkező páciensek általában nem panaszkodnak a cellulit masszázs erősségét illetően. A vékonyabb kötőszövettel rendelkező páciensek az első pár cellulit masszázst intenzívebben érzik, majd általánosan mindenkire igaz, hogy hozzászokik a bőr, az izomzat a terheléshez.

Az alapvető javaslat, mely mindenképpen elősegíti a kívánt hatás elérését

A kezelés alatt és utána is, érdemes a folyadékfogyasztást megemelni napi 2-3 liter vízre. Növelni a testmozgást, ami akár rendszeres séta is lehet!

Ahogy mindenre, erre is igaz, hogy az alakformáláshoz kitartás, erőfeszítés és türelem kell.

Akár hónapok kitartó munkája. Miután pedig elértük a kívánt eredményt, azért kell igyekeznünk, hogy ezek az eredmények megmaradjanak, vagyis az életmódváltást, melyet elindítottunk a masszázs ideje alatt, érdemes továbbra is fenntartani.

Kik nem vehetik igénybe az alakformáló masszázst?

- Várandós anyák
- Szoptató kismamák
- Idős emberek
- Daganatos betegek
- Érszűkület, visszér esetén
- Vérzékenységkor
- Legyengült szervezet számára szintén nem ajánlott

Arc és toka nyirokmasszázs

Az arc nyirokmasszázsát nem csak vizesedés esetén használhatjuk, hanem abban az esetben is ha fiatalítani, feszesíteni szeretnénk az arcbőrt. Mert a nyirokmasszázs során a nyirok utak kitisztulnak és ennek hatására serken a nyirok keringés ami segíti a tápanyagcserét, ez pedig segíti a kollagénrostok gyorsabb növekedését.

Az arcödéma jelei lehetnek, ha szemaljunk egyszer csak feldagad, zacskósodik, arcunkon és vagy a nyakunkon a bőr kellemetlenül feszül és erősen viszkethet. Ha csak egy adott területre korlátozódik a vizesedés és nem volt korábban ezen a helyen sérülés, műtét, akkor az a legvalószínűbb, hogy a nyirok utak eldugultak.

A masszázs természetesen a pszichénkre is hat. Nyugalmat, frissességet eredményez, csökkenti az idegrendszer feszültségeit. Felgyorsulnak a kötőszövet élettani folyamatai, fokozódik a sejtek, a rostok képződése, élénk és fiatalos hatást ad. A toka feszesedik, az arc keskenyül.

Időtartam: 30 perc

Bejelentkezés

© 2021 agitalpmasszazs.hu - Minden jog fenntartva