Ági talp és nyirokmasszázs

Egészség - Harmónia - Felfrissülés

Mi a talpmasszázs?

A talpmasszázs a holisztikus gondolkodáson alapuló természetgyógyászati módszerek közül a reflexológia területén belül helyezkedik el. Az egészséget megtartó életerők tudatos, célirányos serkentéssel, ujjnyomással a korporális reflexterületen, meghatározott zónára, fájdalomküszöb alatti nyomáserősséggel végzett masszázs kezelés, mely életkortól függetlenül alkalmazható.

Az egyik legelterjedtebb természetes gyógymód.

A talpmasszázs alapelve szerint a zónák ingerlésével reflexvisszahatás keletkezik a hozzá tartózó szervben, szervrendszerben, ezáltal beindulhat a szervezet öngyógyító mechanizmusa.

Talpmasszázs élettani hatásai
A talpmasszázs során a szervezet öngyógyító erőit mozgósítjuk.

  • Keringést befolyásoló hatás                                                                                        Talpmasszázzsal serkenthetjük a vérkeringést, ezáltal hosszútávon biztosítani tudjuk az erek rugalmasságának megtartását, a sejtek oxigén ellátását és a méreganyagok feloldódását és gyors elszállítását.
  • Nyirokkeringést, immunrendszert befolyásoló hatás                                                                        Fontos szerepet játszanak a méregtelenítésben a nyirok- és immunrendszer szervei, melyet aktivizálhatunk, harmonizálhatunk a talpmasszázs során.
  • Endokrin rendszeri hatás                                                                                                                   A hormonrendszer működését szabályozhatjuk a talpon alkalmazott különböző masszázsfogásokkal, ezzel is elősegítve a belső elválasztású mirigyek munkáját.
  • Idegrendszeri hatás                                                                                                                         A láb reflexzónáin történő nyomó hatás által keltett idegimpulzusok a vegetatív idegrendszert befolyásolva, az akaratunktól független élettani folyamatokat indítják be és elősegítik a belső szervek működéséhez, áthangolásához szükséges kapcsolatok harmonizálását.
  • Fájdalomcsillapítás                                                                                                                           A talpmasszázs során a szervezet a saját fájdalomcsillapító anyagait aktivizálja, növeli az endorfintermelést.
  • Méregtelenítés                                                                                                                               A szervezetben felhalmozódó méreganyagok hatékony eltávolításában segít a talpmasszázs.
  • Lazító, feszültségoldó hatás                                                                                                            A stressz okozta feszültség feloldása, az elfolytott érzelmek felszínre hozása és megoldása a relaxációs fogások alkalmazásával.
  • Harmonizáló hatás                                                                                                                           A talpmasszázs egységet teremt testi, lelki és szellemi szinten. Az egész szervezet működésére szabályozó, kiegyenlítő, harmonizáló hatással van.
Talpmasszázs gyerekeknek

Azokban a zónákban, ahol diszharmónia van, kicsit érzékenyebb a terület, még a kellemesen finom masszázs esetén is. Nyilván ez egyéni fájdalomküszöb és csiklandósság mértékében változhat. Egy kis figyelemelterelés mindig szokott segíteni – beszélgetés, olvasgatás, játszás, vagy mondókázás, illetve a következő alkalmak után már a kis kellemetlenségek is elviselhetőbbek. Általánosságban elmondható, hogy a gyerekek szeretik ezt a típusú kezelést, mivel az érintés minden életkorban fontos nekik.

A masszázs során kezelhető az idegrendszer, az emésztőszervek, az immunrendszer... így az érés fejlődés valamennyi területét ingerelhetjük. Kiváló kiegészítő gyógymód lehet. Erdemények érhetők el vele a mozgásszervi betegségek, a légző- és húgyivarszervi elváltozások, emésztő szervek kezelésében.

A gyerekek gyorsan reagálnak a talpmasszázsra, nekik kevesebb idő is elég a kezelésre.

A gyermekmasszázst minden alkalommal beszélgetéssel kezdjük és fejezzük be.
Mivel a gyerekek életében természetesen a szülők a legfontosabbak, így ők is jelen vannak a kezelés alatt.
Fontos, hogy a gyerekek biztonságban érezzék magukat, és bármikor tudjanak kommunikálni a szülőkkel, ha erre van szükségük.

Gyakran ismételt kérdések

- Emésztőrendszeri betegségek esetén.
- Légúti panaszok esetén.
- Nőgyógyászati problémák esetén.
- Fogamzási nehézségek esetén.
- Szív- és érrendszeri megbetegedés esetén.
- Vese és húgyúti panaszok esetén is.
- Allergiás panaszoknál.
- Gerinc- és izületi bántalmaknál.
- Fejfájás, migrén esetén.
- Túlhajszoltság esetén.
- Alvászavar kezelésére.
- Krónikus fáradtság, testi vagy lelki kimerültség, fáradékonyság, stressz, idegesség esetén.
- Szenvedélybetegségek esetén.
- Elégtelen agyi vérkeringés, fülzúgás, koncentrációzavar, feledékenység.
- Általános rossz közérzet, depresszió, pánik, álmatlanság, feszültség, szorongás.
- Epe panaszok, gyomorfájdalmak, puffadás, székrekedés, fekélyes bélgyulladás.
- Testsúly problémák, a fogyás alapja a méregtelenítés.
- Hormonális problémák.
- Immunrendszeri zavarok, gyakori vagy elhúzódó megfázásos eredetű panaszok, légúti betegségek, allergiák.
- Mozgásszervi panaszok fájdalmainak enyhítése.


Lázas állapot, műtétek után, menstruációs ciklus első két napján, szívinfarktus után közvetlenül, pacemaker használata, trombózis gyanú esetén, vérzékenységgel járó megbetegedések esetén, fertőző betegségeknél, akut daganatos betegségek esetén, súlyos pszichés zavarok esetén, lábgombásodás, lábszárfekély.

Annyi szükséges, ameddig a talpmasszázs, kellemessé nem válik!
- 3 – 4 kezelés a probléma kezdetekor (hetente min. 1x).
- 4 – 5 kezelés annak, aki még nem kapott ilyen kezelést (hetente min. 1x)
- Utókezelésre havonta 2 – 3 kezelés.

Normál utcai öltözet.
Csak az alsó lábszárat és a lábat kell szabaddá tenni.

Bejelentkezés

© 2021 agitalpmasszazs.hu - Minden jog fenntartva